Активният начин на живот е вече по-достъпен с Health City

По-добро здравословно състояние и топ физическа форма

Активният начин на живот е основна предпоставка за добро здравословно състояние и отлична физическа форма. Mакар и да прекарваме по-голямата част от деня си седнали пред компютъра, винаги трябва да намираме време за спорт.

Напредъкът в технологичното развитие на съвременния свят направи така, че електронни устройства да са приложими във всички човешки дейности. Това има своите плюсове, но и минуси. За съжаление хората стават все по-мързеливи физически, а ежедневието им по-застояло.

Много от нас прекарват безброй часове в гледане на телевизия или работа пред компютъра, което само по себе си води и до увеличеното количество консумирана храна, съчетано със заседналия начин на живот създава сериозен риск за развитие на много болести. Това не е проблем само на възрастните, но дори и за децата.

Спортуването е полезно не само за външния вид!

Знаете ли, че според изследвания активните хора два пъти по-рядко посещават лекарския кабинет, защото редовното натоварване на мускулите тренира не само нервната система, а и доставя на мозъка необходимото количество кислород.

Поради намалената двигателна активност, броят на изгорените калории е далеч по-малък, отколкото на приетите чрез храната, което води до затлъстяване и увеличава риска от сърдечно-съдови инциденти, диабет и много други. 

- Изследванията показват, че хората, водещи заседнал начин на живот остаряват по-бързо. 

- Намалената активност увеличава и риска от развитие на определени видове рак.

- Намалената физическа дейност понижава силата на мускулите, засяга ставите и тяхното нормално функциониране и така предразполага организма към заболявания като артрит и остеопороза, при която костите стават рехави и чупливи.

- При хора, водещи заседнал начин на живот мозъчната активност намалява и това се отразява на реакциите в ежедневието.

- Хора, които водят заседнал начин на живот от малки, развиват високо кръвно налягане на много ранна възраст. 

Направете правилната стъпка сега

Поради всички тези недостатъци и проблеми, свързани със заседналия начин на живот, силно се препоръчва да се предприемат колкото се може по-рано адекватни стъпки към по-активен начин на живот.

Тук на помощ се появява една карта, която изцяло променя играта - Health City е картата за шампиони, за хора, които искат да водят по-активен начин на живот и за такива, които не могат без спорта. С нея спортуването е още по-лесно и получаваш неограничен достъп до:

  • Най-добрите треньори близо до теб

  • Реални играчи и любителска ранглиста

  • Запазваш зали и терени за игра бъро и лесно

  • Избирай от най-добрите треньори

  • Възползваш се от отстъпки и преференциални условия

  • И още много…

Защо не бива да оставяме тялото си дълго време в покой?

Спортът обогатява кръвта ни с кислород, което влияе положително върху цялото кръвообращение и работата на сърцето. Упражненията заздравяват и костите, затова активните хора много по-рядко страдат от остеопороза и мускулна атрофия. 

Спортът укрепва имунната система, помага да се поддържа здравословно тегло, подобрява апетита, регулира нивото на захар в кръвта, както и на мазнините и холестерола, поддържа кръвното налягане в норма, снижава уморяемостта. 

Учените са доказали, че и неголямото натоварване може да подобри физическата ни форма и да повдигне настроението ни.

Навици, спорт, но и забавление

Ако човек е решителен и всеотдаен, не му е трудно да преодолее заседналия начин на живот. Създайте си навици за правене на редовни упражнения. Друга интересна идея е да измислите и организирате игри на открито. Това раздвижва не само децата, но и възрастните.

В днешно време децата прекарват дълги часове пред телевизията или мониторите с видеоигри. За да ги измъкнете от тези капани, водещи до заседнал начин на живот, ангажирайте ги с дейности свързани с други деца. Научете ги да играят игри като тенис, футбол и т.н.

Умерената и редовна физическа активност е един от всепризнатите основни фактори за поддържане на добро здраве и дълголетие, успоредно със здравословното хранене. 

А защо не организирате групови занимания заедно с колегите поне веднъж в седмицата? Определете един ден, в който да сложите спортен екип и да се отдадете на половин час лека тренировка. Запазвате си тенис корт, чрез Health City, само за секунди и се наслаждавате на една приятна и в същото време полезна тренировка. След това ще се почувствате презаредени и ще продължите с нови сили работата.

Добавете тренировка в задачите за деня 

Поддържането на добро физическо здраве спомага и за подобряване на общата работоспособност. Спортните активности могат не само да помогнат за намаляване на телесното тегло, но и да подобрят общо физическото състояние и да дадат повече издръжливост, за да отговорите на физическите нужди на вашата работа.

Когато тренирате, мозъкът ви освобождава серотонин, който ви помага да се чувствате по-добре и подобрява вашето душевно състояние, което прави справянето със стреса на работа по-лесно.

Тренировките са още един елемент, който да добавите в списъка си със задачи за деня. Хората, които тренират всеки ден, изпитват по-малко проблеми при намирането на баланс между професионален и личен живот. Това се дължи на по-структурираната им дейност, която спомогна да станат по-добри в управлението на времето. 

Това са една малка част от причините, заради които е добре да се отдадете на спортни активности със семейството си или пък с колегите. Сред природата, на тенис корта или пък в най-близката до вас тренировъчна зала, където и да изберете да поспортувате, ще бъде един подарък за вашето тяло и дух, а с Health City това ще става още по-лесно. Намери всичко за активният си начин на живот на едно място, само на една карта разстояние.

Картата, която променя играта Health City

За да оставиш коментар, влез в своя профил!