Англия и Дания в битката за финала

Предстои ни ново зрелище, което изправя два отбора готови на всичко, за да стигнат до финала.

Датчаните успяха да се справят със силните емоции в началната фаза на турнира, след като съотборника им Кристиян Ериксен припадна на терена, в резултат на сърдечен арест, в двубоя срещу Финландия. След инцидента сякаш всички бяха отписали Дания.

Преди началото на мача тази вечер, капитанът на англичаните Хари Кейн ще даде на датския- Симон Кяер, фланелка с номер 10, в знак на подкрепа към Ериксен. Kато че ли именно злополуката с техния съотборник окрили датчаните да стигнат до тази фаза на турнира, което се случи последно през 1992 г., когато Дания взе трофея.

След двете загуби в груповата фаза от Финландия и Белгия, момчетата на Каспер Хюлмланд възкръснаха с победи над Русия, Уелс и Чехия.

В лагера на англичаните напрежението също достига връхна точка. Островитяните нямат титла от европейско първенство, а очакванията към тима на Гарет Саутгейт се увеличават с всяка следваща победа. Горчивината от отпадането на полуфинала на Световното първенство през 2018 г. вече е забравена, а Хари Кейн и компания изглеждат готови на всичко, за да „доведат трофея в дома на футбола“, както се пее в известната песен, превърнала се химн на английските фенове през далечната 1996 г.

„Преминахме през много изпитания и научихме уроците си. Момчетата са готови за следващото предизвикателство и съм сигурен, че ще се справят.“, заяви Саутгейт на пресконференцията преди мача.

Мачът е със старт 22.00 часа българско време и ще определи съперника на Италия във финала на 11 юли.

За да оставиш коментар, влез в своя профил!