5 причини да изберем тенис на корт

Тенисът на корт е изискана игра, която вдъхновява от години широката публика. Преди тенисът се е практикувал предимно от хора от високата класа, но с течение на времето става все по-достъпен. Всеки талантлив и отдаден играч, независимо от социалния си произход, може да достигне до тенис елита, а това със сигурност е мечта на повечето състезатели.

Независимо дали тренирате професионално или любителски, тенисът на корт винаги е полезен за вашето здраве. Неслучайно все повече родители в днешно време мислят за тениса  като добър избор на спорт за децата си. 

 

Тенисът на корт е полезен за физическото развитие

Прието е, че около 5 годишна възраст децата вече биха могли да започнат първите си уроци по тенис. Непрекъснатото движение по време на играта допринася за подобряване на координацията на цялото тяло, а състезателният елемент стимулира у тях и планиране и тактическото мислене. Размахът с тенис ракетата е много полезен за мускулите и горната част на тялото. Мускулите на краката също стават по-силни, когато детето тича по корта и се движи в различни посоки, за да достигне топката.

 

Тенисът на корт изгражда психиката

Доказано е, че децата, които играят тенис в ранна възраст, са много по-енергични. Тенисът учи детето как да се справя с живота в различни ситуации. Бързото вземане на решения и концентрацията са необходими, всеки път, когато топката се удари. Тенисът помага за справянето със стреса не само при децата, но и при възрастните.  

 

 

Тенисът на корт спомага за контрола над теглото

Затлъстяването е бич и ни излага пред различни заболявания. Тенисът на живо помага на децата да изгарят излишните калории и да контролират теглото си. Важи и за по-порасналите деца.

 

Тенисът на корт е полезен за емоционалното развитие

Тенисът е преди всичко игра и това сплотява децата. Тази игра с правила създава у подрастващите дисциплинирани младежи, които да се превърнат в емоционално стабилни хора. Повече тренировки = по-добри резултати. Тенисът развива и логическото мислене.

 

Тенисът на корт подобрява настроението

Всеки, който е хващал тенис ракетата поне веднъж, знае, че тенисът на живо носи добро настроение. Независимо на каква възраст сте, тренировките по тенис ще ви направят част от тенис общност и ще ви срещнат с нови приятели. По време на сет, тялото отделя ендорфини, които ни карат да се чувстваме добре.

 

Тенисът на корт е спорт, който развива стратегическо мислене, заедно с физическата сила. С какво спечели тенисът за пръв път вашето внимание?

 

---

Sporthub е платформата, която ти дава възможността да намериш и предизвикаш други играчи на тенис на живо бързо и лесно, за да ставаш винаги по-добър в спорта - регистрирай се още сега и стани първенец в любителската ни ранглиста.

 

За да оставиш коментар, влез в своя профил!

Супер